Kraam HVM met hoofdthema ‘Zorg en Vlijt’

De Week van de Cultuur ging o.a. van start met twee maritieme evenementen. In de binnenhaven vierde de ‘Jansje’ haar 115e verjaardag met nog ongeveer 15 andere authentieke beurtvaartschepen op de eerste Beurtvaartdag in Maassluis. Een unieke gebeurtenis en zeker voor Wim van Baalen want zijn familie heeft het schip al sinds de tewaterlating in haar bezit.
Tijdens de Sleepvaartdag konden bezoekers historische stoom- en motorsleepboten bekijken en rondvaarten maken op o.a. De Furie en De Elbe.
De Historische Vereniging Maassluis stond met een kraam op de Govert van Wijnkade en het thema was de Historische Scheepswerf ‘Zorg en Vlijt’. Prachtige borden met oude en nieuwe foto’s van de werf, een model van een trekschuit (in bruikleen van Museum Maassluis) en een impressie van de toekomstige werfhal.

Tijdens de officiële opening van de passantensteiger op 18juli a.s. en het bezoek van ongeveer 40 schepen van de KNZRV ‘De Maas’ zal de HVM wederom met een kraam (hoofdzakelijk) gewijd aan de werf op het terrein van ‘Zorg en Vlijt’ aanwezig zijn. Ook zullen er daar vandaan stadsgidsen van de HVM leden van ‘De Maas’ rondleiden door historisch Maassluis.