SCHEEPSBOUWER PETER SCHOUTEN

Peter is ruim 30 jaar werkzaam in het vak van scheepstimmerman. Het eerste stukje van de oprit naar zijn werf wordt gedeeld met de (helaas overleden) buurman en leermeester, de Bootbouwerij van Piet Dekker. Eén van de scheepstimmerlieden van het eerste uur, met name als het gaat over de vissersschepen van de voormalige Zuiderzee. Van ‘Baas Piet’ leerde Peter Schouten de basis van het scheepstimmervak. En derhalve ook diens voorliefde voor de houten schepen en de traditionele bouwwijze hiervan

Scheepstimmerwerf Peter Schouten is een traditionele werf, welke gesitueerd is in de rustieke omgeving van het plassengebied in Kortenhoef. Peter’s voorliefde voor houten schepen en traditionele bouwwijzen heeft ertoe geleid, in 1983 een eigen bedrijf te starten. De afgelopen 25 jaren is het aanbod van diverse werkzaamheden dusdanig groot geweest dat er werk genoeg is geweest voor twee scheepstimmerlieden.

SCHEEPSTIMMERWERF PETER SCHOUTEN IN KORTENHOEF

Peter is iemand die voor kwaliteit gaat in zijn bedrijf en dat is duidelijk te zien. Er wordt oerdegelijk gebouwd en met een kloppende constructie. Een traditioneel schip is bij Peter in professionele handen, of het nou voor restauratie is of voor nieuwbouw. Zijn liefde voor de bouw van mooie schepen is af te lezen aan het grote enthousiasme waarmee hij erover verteld heeft.

Zorg en Vlijt is dan ook verheugd Peter bereid te hebben gevonden om aan bouw van ‘Den eerste Snik’ te beginnen. 

Zie voor uitgebreide informatie over Peter Schouten: https://www.peter-schouten.nl/peter-schouten/tagrijn/index.htm