Historishe werf Zorg en Vlijt

Over Ons - stichtingsbesturen

Op initiatief van Frank Baart (adviseur Waterfront van de Historische Vereniging Maassluis) werd op 1 december 2014 de Stichting Historische Scheepswerf ‘Zorg en Vlijt’ opgericht. Het bestuur van de Stichting werd in januari 2015 geïnstalleerd.

De Stichting werd opgericht met het doel om op de plek waar 8 maart 1879 Henk de Haas zijn Scheepmakerij ‘Zorg en Vlijt’ begon (westhoek Schanseiland, Olivierstraat) de werfactiviteiten weer tot leven te brengen: onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan boten en het projectmatig bouwen/restaureren van historische schepen. Op de beoogde historische  werflocatie ‘Zorg en Vlijt’ zouden in het kader van arbeids(her)integratie dag- werkzaamheden aan cliënten van bekende organisaties in de Zorg en Dienstverlening worden geboden. Tevens zou er plaats zijn voor een projectfunctie  als werk/leerbedrijf.

Het werken op een dergelijke werf kan een belangrijke eerste stap zijn om verder te komen. Het biedt de mogelijkheid om een bewuste en goeddoordachte keuze te maken voor de toekomst. Het gaan werken bij een bedrijf of misschien eerst een opleiding volgen, bijvoorbeeld om lasser of schilder te worden, of misschien wel scheepsbeschieter (timmerman). Hiervoor werden contacten gelegd met diverse zorginstellingen en opleidingsinstituten.

Stichting Historische Werf ‘Zorg en Vlijt’ zal kansen gaan bieden voor mensen met mogelijkheden!
Naast de specifieke werfactiviteiten zal de Stichting nautische opleidingen organiseren en zorgdragen voor het opzetten van een bezoekers- en museaal documentatiecentrum. Hiermee krijgt historisch Maassluis er weer een culturele belevenis bij.

Bestuur Stichting Historische Scheepswerf 'Zorg en Vlijt'

Frank Baart

VOORZITTER voorzitter@historischewerf.nl Tel.: 06 472 363 16

Gerrit Langelaar

RAAD VAN ADVIES glang@caiw.nl

Kees Tempelaars

SECRETARIS/PENNINGMEESTER secretaris@historischewerf.nl penningmeester@historischewerf.nl Tel.: 06 519 815 00

David van der Houwen

RAAD VAN ADVIES vanderhouwen@hotmail.com

Wim van Baalen

BESTUURSLID wimvanbaalen@historischewerf.nl Tel.: 06 127 254 56

Hetty Baart

PR/COMMUNICATIE pr@historischewerf.nl Tel. 06 310 632 04

Bestuur Stichting 'Den eerste Snik'

Hans Ploeg

VOORZITTER jrkploeg@gmail.com Tel.: 06 542 152 28

Leo Lauwaars

SECRETARIS/PENNINGMEESTER leo@lauwaars.com Tel: 06 532 228 33

Henk van de Kamp

VAARPLANNING hyvandekamp@gmail.com Tel.: 06 148 993 37